Goedkoop afvallen én zo begin je (tips)

0
1653

Je hebt er mensen tussen zitten die alles kunnen eten en geen grammetje aankomen. Helaas bezit niet iedereen over deze gave. Ik in ieder geval niet, jij wel? Als je iemand bent die op zijn/haar eten moet letten, lees dan vooral verder. Wij willen je namelijk helpen met het bereiken van je ideale gewicht. Dit is natuurlijk voor iedereen anders. Bedenk daarom van tevoren een streefgewicht en houd dit vast of schrijf het op een briefje. Hier wil je namelijk naartoe werken. Laten we dan ook snel verder gaan met de tips hieronder. Mocht je nog interesse hebben in een aanbieding, dan hebben wij op onze ‘afvallen aanbiedingen‘ pagina leuke acties voor je in petto.

Start met je voeding

Dit zag je waarschijnlijk al aankomen, maar is zó belangrijk. Om af te vallen moet je meer verbranden dan dat je die dag binnenkrijgt. Het werkt heel simpel: verbrand je 2500 calorieën op één dag en krijg je 2000 binnen? Dan heb je 500 calorieën verbrand. Voeding is dan ook de basis voor een gezonde levensstijl en tijdens je dieet. Wat je direct moet vermijden zijn suikers en de slechte vetten. Ja er bestaan ook goede vetten die je weer nodig hebt tijdens je verbranding. Dit wordt nu niet behandeld.

Zorg ervoor dat je ritme hebt. Eet dagelijks rond dezelfde tijden en zorg ervoor dat je niet te veel in één keer eet. Verspreid je maaltijden over de dag. Begin bijvoorbeeld met een shake in de ochtend, gevolgd door een stuk fruit om 10:30 en daarna een gezonde lunch. Krijg je in de middag trek? Neem dan nog een shake, stuk fruit of kies voor de vele alternatieven zoals een eiwitreep. Sluit de dag af met een gezonde maaltijd. Wat je zeker niet moet doen is eten op de late avonduurtjes. Ga je rond 23:00 op bed? Vermijd dan eten na 20:00. Lukt dit je niet zelf? WeightWatchers (WW) is een online dieetprogramma die je eenvoudig kunt volgen. Zij helpen je ook met een plan van aanpak. Heb je inspiratie nodig voor een maaltijd? Kijk dan ook zeker even bij Receptenbundel.nl. Hier vind je honderden gratis recepten.

Laat het verbranden beginnen

Als je op je voeding let, dan is de volgende stap: verbranding. Ook dit ligt weer voor de hand, want verbranden begint met beweging. Verbrand meer, dan dat je binnenkrijgt. Een work-out op de sportschool, een rondje lopen met de hond of de trap nemen in plaats van de lift. Iedereen kan op zijn eigen niveau beginnen. Het is bewezen dat je met een krachttraining meer verbrandt dan met een cardio-workout, dus dit is dan ook echt een aanrader. Uiteraard kan niet iedereen hier mee beginnen, dus wandelen is een prima start.

Bewaak je voortgang

Het bewaken van je voortgang is een ideale stimulans om je streefgewicht te halen. Zeker in het begin vliegen de kilo’s er af en krijg je meer energie. Het is nu de kunst om ook na de beginfase op je eten en beweging te letten. Heb jij je ideale gewicht al bereikt? Nee? Dan gaan wij door. Het is dan ook zeker aan te raden om een weegschaal te kopen. Je hebt er al één vanaf 14,95 bij MediaMarkt.

Valkuilen

De grootste valkuil is om je oude gewoonte weer op te pakken met voeding. Wanneer je bijvoorbeeld tevreden bent over je gewicht, besluit je weer af en toe een snack te nemen. Uiteraard niet verkeerd, maar het blijft niet bij één keer. Voorkom dat je weer in je oude gewoonte(s) valt en wees streng voor jezelf. Natuurlijk mag je heus wel een keer een patatje eten. Zorg er alleen voor dat dit niet met regelmaat gebeurd. Een voorbeeld hiervan is dat je één cheat-dag hebt op zaterdag, maar de rest van de week wel op je voeding let. Het moet immers wel leuk blijven.

Waar blijft het goedkoop afvallen?

Je bent natuurlijk nieuwsgierig hoe je goedkoop kunt afvallen, nou dit heb je eigenlijk net gelezen. Ten eerste let je op je voeding, dus je hoeft minder geld uit te geven aan snacks en eten in het algemeen. Hiermee bespaar je veel geld. Beweging kan verder gewoon in de buitenlucht. Je hoeft geen abonnement op de sportschool te nemen, maar een paar gratis apps en hardlopen helpt je op weg. Zo zijn er voor je mobiele verschillende sportprogramma’s te verkrijgen om je doelen te behalen. Pas wanneer je een stap verder bent kan je beginnen met de eiwitshakes van MyProteïn of de afvallen aanbiedingen van onze site.

Wij horen graag of ook jij nog wat tips hebt voor onze lezers? Wij hebben in ieder geval de basis voor je behandeld. Begin hiermee en zorg voor een goede basis. Pas bij een goede basis kan je andere manieren, methodes en programma’s inzetten. Veel succes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here