Stofzuiger in de aanbieding: welke moet je kiezen?

0
70
stofzuigen-blog

Of je nu van stofzuigen houdt of er een hekel aan hebt, een degelijke stofzuiger is een absolute must-have. Maar wat maakt een stofzuiger eigenlijk goed? Nou, dat hangt af van verschillende dingen, zoals de grootte van je huis, het aantal mensen in je gezin, of je huisdieren hebt, en zelfs of er allergieën in het spel zijn. Ben je op zoek naar een stofzuiger in de aanbieding maar weet je nog niet zo goed welke stofzuiger je moet kiezen? Lees dan even verder voor een uitleg per stofzuiger om de beste keuze te maken.

Soorten stofzuigers

Sledestofzuiger

Je hebt waarschijnlijk al eens gehoord van sledestofzuigers. Deze stofzuigers bestaan uit twee delen: een motor- en stofreservoir unit, die via een zuigslang en een zuigmondstuk met elkaar verbonden zijn. Je hebt hierbij de keuze uit een stofzuiger met of zonder stofzak. Bij het zakloze type hoef je geen geld uit te geven aan vervangende stofzakken, maar het kan wel wat stof met zich meebrengen als je het reservoir leeg gaat maken. Meestal hebben sledestofzuigers een snoer, maar tegenwoordig zijn er ook draadloze versies beschikbaar. Kijk even naar de stofzuiger beste koop voor de beste deal.

Kleine stofzuiger

Woon je in een kleien ruimte of moet je vaak trappen stofzuigen, dan zijn kleine stofzuigers geschikt. Deze stofzuigers zijn lekker licht en je hebt alle bewegingsvrijheid omdat ze meestal draadloos zijn. Het enige ‘maar’ is dat je die batterij af en toe moet opladen. Als je huisdieren hebt, last hebt van allergieën of ademhalingsproblemen, dan is het slim om een kleine stofzuiger te kiezen die is uitgerust met een turboborstel en een microfilter of HEPA-filter. Dat zorgt voor een grondige schoonmaak.

Steelstofzuiger

Steelstofzuigers worden ook wel accu stofzuigers genoemd en ze zijn razend populair. De nieuwste modellen hebben krachtige lithium-ion-accu’s. Hierdoor kun je ze lang gebruiken en heb je een constante zuigkracht. Deze stofzuigers zijn draadloos en hebben meestal een stofreservoir. Super gebruiksvriendelijk dus. Je hoeft ook niet voortdurend op zoek te gaan naar een stopcontact. En daarnaast zijn sommige van deze steelstofzuigers ook nog eens 2-in-1 modellen. Je kunt ze dus ook als kruimeldief gebruiken.

Alleszuiger

Een alleszuiger is de krachtpatser onder de stofzuigers. Hij heeft namelijk een veel groter stofreservoir dan de gemiddelde sledestofzuiger en is speciaal ontworpen voor de zwaardere taken. Deze stofzuigers kunnen niet alleen stof opzuigen, maar ook grover vuil en zelfs vloeistoffen. Ze zijn echt ideaal voor tijdens een verbouwing of als je in vochtige ruimtes aan de slag moet. Als je alleen maar vloeistoffen wilt opzuigen, kun je trouwens ook gewoon een speciale waterzuiger aanschaffen.

Robotstofzuiger

Een robotstofzuiger is de nieuwste en meest geavanceerde stofzuiger.  Deze kleine apparaten kunnen helemaal zelfstandig een ruimte stofzuigen, en sommige kunnen zelfs dweilen. Jij moet alleen de vloer vrijmaken van obstakels voordat de robotstofzuiger aan de slag kan. Sommige van deze robots keren ook automatisch terug naar hun oplaadstation als ze klaar zijn met hun taak of als hun accu bijna leeg is. Er zijn zelfs modellen die je met een smartphone-app kunt bedienen. Als je er een wilt aanschaffen, is het slim om te letten op de accuduur en de grootte van het stofreservoir. Dus, ben jij op zoek naar een nieuwe stofzuiger in de aanbieding? Bedenk dan even goed welke bij jou past en maak een keuze!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here