Geld besparen op energie zonder overstappen

0
721
energie-besparen-actie

De energie aanbiedingen vliegen je om de oren. Zeker op het moment dat je contract afloopt ontvang je één of meerdere telefoontjes. Dan hebben wij de vele aanbiedingen op het internet en via e-mail nog niet genoemd. Je ontkomt er niet aan. Toch wil je niet altijd overstappen, omdat je blij bent met je energieleverancier. Wil je bij je huidige energieleverancier blijven, maar wil je wel besparen op je energierekening? Lees dan vooral verder.

Geld besparen bij je energieleverancier

Op het moment dat je contract afloopt ben je in de gelegenheid over te stappen naar een andere energieleverancier. Dit is geen verplichting, maar een optie. Wil je bij je huidige energieleverancier blijven en ook geld besparen? Dan kan je het beste je energieleverancier bellen. Voordat je dit doet volg je de volgende stappen:

  1. Ga naar een vergelijking website van energie. Dat kan via ons, maar ook via andere partijen;
  2. Vul je verbruik in. Dit kan je vinden op je jaarafrekening;
  3. Kijk naar de jaarprijzen van de verschillende aanbieders.

Nu je weet wat je kunt besparen is het een kwestie van je huidige energieleverancier bellen en aangeven dat je een beter aanbod hebt gevonden. Zij zullen je vervolgens vragen om het aanbod. Als je dit doorgeeft krijg je sowieso een tegenbod. Dit hoeft niet altijd net zo voordelig te zijn als de vergelijking website, maar het is minder dan dat je eerst ging betalen. Het doel is om je energieprijzen te verlagen bij je huidige energieleverancier. Een tientje per maand minder is een besparing van €120 per jaar. Krijg je geen tegenbod? Dan kan je alsnog overstappen (optioneel).

Toch overstappen van energieleverancier?

Doordat de energiemarkt een vrije markt is concurreren de vele energieleverancier regelmatig met elkaar. Bij sommigen krijg je gratis cadeaus en bij anderen een scherpe energieprijs. Als je geld wilt besparen dan is het verstandig om elk jaar over te stappen van energieleverancier. Kies daarbij enkel voor jaarcontracten. Alleen bij een jaarcontract profiteer je maximaal van een cashback en aanbieding. Energie vergelijken doe je bv. via Pricewise.

Waar moet je opletten?

Bij elk aanbod dat je krijgt moet je letten op het volgende:

  1. Wat zijn de jaarkosten (inclusief btw)?
  2. Ontvang je korting? En is de korting dan op gas of energie? Gas is namelijk een stuk duurder.
  3. Wat zijn de voorwaarden?
  4. Wat is de looptijd van het contract?
  5. Ontvang je een variabel of vasttarief?

Houd er rekening mee dat jaarcontracten altijd het voordeligst zijn. Ga nooit langere contracten aan, want de energie- en gasprijs schommelt veel te veel.

Energie aanbiedingen of cadeaus

Vaak geven energieleverancier een gratis cadeau bij een nieuw energiecontract. Dit is leuk, maar het cadeau is in de meeste gevallen in de energieprijs verwerkt. Zo is de energie- en gasprijs hoger bij energiecontracten met een cadeau dan met een cashback. Het is natuurlijk wel een leuke manier om eenvoudig aan een cadeau te komen. Wij van Aanbieding.nl verzamelen alle energie aanbiedingen van een energieleverancier. Zo kan je zelf kiezen of je een cadeau wilt of een scherpe premie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here