10 Goede voornemens voor 2021

0
2064
Januari is een populaire maand om te beginnen met goede voornemens. Heb jij voor komend jaar ook een goed voornemen in de planning of heb je een duwtje in de goede richting nodig? Lees dan vooral verder! Wat je moet weten is dat goede voornemens niet vanzelf beginnen en dat je niet gebonden bent aan een periode. Ik bedoel hiermee dat je op elk gewenste moment kunt beginnen aan je goede voornemens (dit hoeft dus niet in januari te zijn). Om je op weg te helpen hebben wij de 10 populairste goede voornemens voor je op een rijtje gezet. Wellicht zit jouw favoriet ertussen?

1Afvallen

Stipt op nummer 1 staat natuurlijk afvallen. Na de december maand starten talloze mensen in januari met een dieet en melden zich aan op een sportschool. Alles om een paar kilootjes te laten verdwijnen. Helaas gaat dit niet vanzelf, dus er is veel werk aan de winkel! Heb je hulp nodig met afvallen? Maak dan slim gebruik van het programma van Weight Watchers (WW).

2Gezonder eten

Gezonder eten heeft veel te maken met punt 1. Voeding is namelijk de basis om af te vallen. Ieder pondje komt door het mondje heb je vast wel vaker gehoord. En dat is ook vanwege een reden. Laat de zak chips staan, doe minder suiker in je koffie/thee en vermijd ongezonde vetten. Een goede voeding alleen al zorgt ervoor dat je snel een paar kilootjes kunt laten verdwijnen. Heb je hulp nodig met calorieën tellen of vind je het fijn om een stappenplan te volgen? Overweeg dan een programma van WW te volgen. Ook is het mogelijk om de eerste weken een eiwitdieet te volgen. Hiervoor ben je bij MyProteïn aan het juiste adres. Wees alleen niet te streng voor jezelf en kies af en toe ook voor een cheat-day. Anders is het niet vol te houden.

3Meer bewegen

Merk je dat je conditie achteruit is gegaan de afgelopen jaren? Dan kan je daar verandering inbrengen door meer te gaan bewegen. Het is niet alleen goed voor je lichaam, maar je krijgt er ook nog eens energie van! Pak de trap in plaats van de lift, laat de auto staan en ga lekker fietsen en zoek een lokale sportschool op. Zelfs de kleinste beweging draagt al bij aan een gezonder leven. Bij Fit For Free kan je een gratis dagpas aanvragen.

4Studie of cursus volgen

Ben je niet tevreden met je beroep en wil je graag verder studeren? Ben je vroegtijdig met je studie gestopt en heb je er spijt van? Of wil je juist jezelf meer ontwikkelen en een cursus volgen? Soms moet je gewoon de knoop doorhakken en doen wat je echt leuk vindt. Je ziet daarom dat veel mensen in januari en september aan een nieuwe studie of cursus beginnen. Dit kan eenvoudig vanuit huis met bijvoorbeeld NHA of NHBO. Vaak krijg je zelfs een korting of cadeau voor het volgen van een studie of cursus. Bekijk het aanbod en meld je vandaag nog aan.

5Stoppen met roken

Iedereen weet dat roken niet goed voor je is, maar toch is het zó verslavend. Wordt het dan nu toch écht tijd om te stoppen? Als je wilt stoppen, dan moet je er volledig achterstaan. Voor iedereen is dat anders. Je kunt beginnen met pleisters of verminder het aantal sigaretten per dag. Ook kan je een afspraak maken bij je dokter als het echt niet lukt. Sommigen stappen zelfs over naar een E-sigaret, maar dat is niet écht stoppen. Is dit jouw goede voornemen? Bereid je dan goed voor! Bij online apotheker Viata kan je terecht voor verschillende hulpmiddelen.

6Schulden aflossen

Wil jij komend jaar je schuld(en) aflossen? Stippel dan een route uit hoeveel je per maand wilt aflossen. Door je schulden af te lossen zorg je voor meer rust in je leven. Een hoge schuld kan namelijk veel stress opleveren.

7Sparen

Sparen is natuurlijk het tegenovergestelde van een schuld. Heb je altijd een specifieke auto gewild? Wil je groter wonen? Of wil je trouwen met alle toeters en bellen? Helaas kosten veel zaken in het leven veel geld. Je doet er dan ook goed aan om maandelijks wat geld opzij te leggen voor je toekomst. Dus waar wacht je nog op? Open je spaarrekening! De snelste klap om geld te besparen is natuurlijk om je kosten onder de loep te nemen. Stap over van energieleverancier, verander je verzekeringen en neem je uitgaven onder de loep.

8Meer tijd voor familie en vrienden

Door een druk leven kom je helaas niet aan alles toe. Je dient keuzes te maken waar je tijd aan besteed. Dus wil je meer tijd aan je familie en vrienden besteden? Plan dit dan in! Je hebt niet voor niets agenda’s. Wellicht dat je er één bij HEMA kunt kopen.

9Iets van je ‘Bucket List’ afstrepen

Heb je een bucket list? Laat het dan niet alleen bij een lijstje, maar streep dit jaar één wens weg. Dus heb je altijd al gitaar willen spelen, misschien een vliegtuig willen besturen of een wereldreis willen maken? Plan het dan in!

10Eerder slapen

Wij krijgen eigenlijk veel te weinig slaap. Heb je een actieve sportsessie gehad? Dan heeft je lichaam rust nodig. Morgen een belangrijke dag op kantoor? Rust van te voren goed uit. Een goede nachtrust geeft je veel energie.

Uiteraard zijn dit enkel voorbeelden en zijn er nog talloze andere goede voornemens te bedenken. Heb jij een goede voornemen? Laat het ons dan weten met een reactie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here